Recenssion av Män som hatar kvinnor



Idag var jag på Göteborgs premiären av "Män som hatar kvinnor". När filmen började tyckte jag den var helt kontig och fattade ingenting, men jag har ju inte heller läst boken. Efter ett tag började man komma in i storyn men den var fortfarande rätt kronglig, många rollfigurer att hålla koll på. Jag fick allting klart för mig först i slutet av filmen men det var inte dåligt utan en riktig tankeställare.
Filmografin var suverän. Man märkte verkligen att danskarna hade har varit med på ett hörn eftersom det inte alls liknade den svenska filmografin. Ljudet var också grymt bra, visa saker man inte överhuvudtaget skulle bli rädd över blev man asskraj över på grund av musiken.
Filmen var grymt mycket bättre än vad jag förväntat mig. Malin som jag var och såg den med hade dessutom läst boken och sa att filmen och boken var väldigt lika men att det fortfarande var kul att se den!
9/10

Bobby, Sveriges mest kända frisör


Bobby har sin hårsalong i Stockholm, drottninggatan. Han klipper kändisar så som systrarna Graaf och Linda Rosing, som han dessutom är jurymedlem i hennes nya program "den rätte för Rosing". Han klipper oftast vanliga frisyrer på kändisar, han förklarar;
"Vanliga svenska tjejer och killar vågar mer. Arja Saijonmaa eller systrarna Graaf skulle inte våga något extremt, det fungerar inte i deras bransch. Men det är de som gör att andra kommer till salongen."
Han pratar även om att många av kändisarna sitter i frsörsalongen och berättar om otrohets drama, men vilka vill han inte nämna.
Lindas nya program är ingen utmaning för Bobby, han är ju van vid att ge relationsråd. När han sitter i juryn är det inte bara det yttre som är viktigt. Men han säger trots allt att skönhets operation är något han vill göra innan 35.
Han har blivit erbjuden ett eget tv program men är lite skeptisk; " Bara det inte påverkar kändisarna negativt".
Han har även en egen blogg just nu där han ger tips om frisyrer och bra produkter. Tyvärr har jag inte webadressen till bloggen..

Benen rör sig inte..

Imorse vaknade jag upp och var helt död, jag hade varit uppe sent och chattat med folk. När jag skulle ställa mig upp trillade jag baklänges. Mina ben ville inte röra på sig, jag kom upp efter ett tag och gick till skolan, men jag missade första lektionen. Idag ska Malin och jag hämta våra biljetter till premiären av " Mä'n som hatar kvinnor", kommer blogga om den sedan på fredagen. Men nu ska jag sätta mig och plugga på provet som vi har i övermorgon... xoxo!

Oscarsfashion

Ja ikväll är det dags igen, oscarsgalan. Det är den största galan som finnd där man ger priser till exellenta skådespelare som Johnny Depp, Kristen Dunst och Abigail Breslin.  Alla de största skådespelarna är där, tyvärr så slutar det först klockan sex i morgon bitti. Jag har bestämmt mig för att se röda mattan i alla fall. Måste ju bedöma klänningarna. Vem kommer få titeln bäst klädda kvinna och bäst klädda man, det får ni se imorgon!

bild kommer....

Ny säsong av desperate housewifes

Ja snart börjar den nya säsongen av desperate housewife som är en serie somm aldrig går under jord. serien är en av de bästa serier idag. Jag tror att den nya säsongen börjar den andra mars och förväntningarna är höga. Jag förväntar mig att senna säsongen skall vara bättre än den förra. Fick man någonsin reda på vad orson gjort mot sin fru och älskarinnan. Hade han mördat dem, kanske att man får reda på det. Jag hoppas på än ännu bättre säsong om det är möjligt. Snart kommer den! =)

Bild kommer snart...

Ådror i skolmaten, hjälp!

Jag läste en artikel i aftonbladet idag där det stod att en gymnasieskola hade fått ådror och brosk i deras lunch. Några ungdomar i skolan hade gått till lunchen men sedan tagit med sig lite av maten till naturkunskapen för att undersöka innehållet. De fick då ett chockande besked. Maten innehöll ådror, brosk och fläsksvål. Eleverna tycker detta är helt oacceptablet men det tycker inte matsalens kökschef.
- Det är grytkött vi pratar om och det finns en viss naturlig variation i grytkött. Det förekommer lite brosk och någon sena, så det är helt naturligt. Jag tycker det här är sjukt äckligt och kommer förmodligen inte kunna äta skolmaten efter det här!

Jimmy Bäckman försvunnen och förmodligen död

Jimmy Bäckman försvann den 21 november 2008 då han skulle ta ut pengar från en bankomat i Ludvika. Han gikc in på klubben Solo där hans sista spår finns, ett telefonsamtal vid halv två tiden.Nu tror man att han är död. .En misstänkt har nu pekats ut av en tidigare misstänkt. Den nuvarade misstänkte var inneboende hos den 52 årige tidigare misstänkte. Den misstänkte är 41 år och har förmodligen röjt undan bevisen efter sig.  Han bor bara ett par hundra meter från Jimmys läghenhet. Man tror att han dumpat kroppen vid stranden, under isen. Man har skickat ut spårhundar över isen och hittat ett område där man tror en död kropp befinner sig. Polisen har spärrat av ett stort område och börjat borra hål i isen för att sedan bryta upp den. Flickvännen Therese Heijl vågar fortfarande hoppas på att Jimmy fortfarande är vid liv, men framtiden ser mörk ut! 

Tony & guy straight smoothing balm

Jag gick för några dagar sedan in på Kicks för att leta efter ett bra balsam, jag kollade på lite olika och gick sedan och kollade på Tony & guy. Min syn drogs till straight smoothing balm som stod på hyllan. När jag testade den var jag tvungen att använda rättså mycket men den innehåller ju 200 ml.

Det var svårt att kamma ur alla tovor i håret för det blir inte silkeslent förrän efter man torkat håret. När jag väl fönat och staylat blev resultatet otroligt och det är bara något jag måste skriva om, ett tips till alla er med hår som inte är rakt men inte heller lockigt, vill ni få det rakt är detta ett snäpp bätre än plattången, dock inte lika effektivt men håret slits inte lika mycket. Det kostar 120 kr och finns i de flesta skönhetabutiker. Just nu finns det i grandpassagen för endast 89 kr, men skynda det finns inte så många kvar!

Helgens alla påhitt

Ja rubriken stämmer nog inte med detta innehåll för jag ska nämligen inte göra något i helgen. Idag skulle jag ha varit med Malin och kollat på film och myst men i stället har jag varit på stan och kollat en jacka och nu sitter jag hemma framför tv och kommer nog göra det ett tag, ska se om det finns något kul ikväll bara. Imorgon ska jag fika med en kompis och bara ta det lugnt, på kvällen blir det nog film eller om jag hittar kansek en fest =) På sördag ska jag plugga sönder på naturprovet, måste få bra för hela mitt betyg hänger på det här.

alkohol och föräldrar


Jag tror det här är ett ämne som intresserar alla. Hur hanterar föräldrarna sina barns alkoholvanor? Alla föräldrar beter sig olika när det gäller alkohol och barn. Vissa ger det till barnen och låter dem göra vad dem vill, andra tillåter inte ens att de dricker över huvud taget. Jag vet i alla fall att mina föräldrar tillåter att jag dricker så länge jag har koll på vad jag gör. hur skulle era föräldrar reagera om ni kom hem fulla en lördagskväll?? Kanske är det olika beteende beroende på vilken av föräldrarna det är. Jag vet i alla fall hur jag ska hantera mina barns alkoholvanor, jag köper vad jag tycker är lämpligt och om det inte fungerar får de inget mer tills de kan köpa själva!

Brännskador efter solning i solarium

En tjej i England hade tydligen med sin ljusa hy solat lite för länge i solariet, hon hade inte heller åldern inne för detta men borde det spela så stor roll. Hon hade gått in i ett solarium och betalat för cirka tio minuter, när hon då inte fick någon färg hade hon tagit tjugo minuter till. När hon hade solat klart hade hon brännskador på  70 % av kroppen och fördes till sjukhus med ambulans och syrgas. Man funderar nu på att sätta högre åldersgräns på solarium men jag tror inte det har med saken att göra. Man borde se till att alla företag inte har behörighet till solarium, borde bara finnas där det finns personal som kan rådgiva en och hjälpa en med hur man skall sköta det. En sådan brännskada ger större möjlighet till hudcancer vid vuxen ålder. Flickans mamma var mycket frustrerad
- Det är fruktansvärt att ungdomar kan stoppa pengar i en automat och åsamka sig så här mycket skada, säger hon till Daily Mail.
obemmanade solarium är en fara för alla!


Morgondagen blir grym!

Imorgon ska jag som vanligt till skolan, inget speciellt men närvaro är alltid bra. Matte har vi i för sig och vi har prov nästa fredag, måste verkligen plugga på det har ju inte varit med på matten så mycket nu det senaste. Ja och sedan har vi gympan som jag måste gå på, ska visa upp min dans för läraren, den vi fick som uppgift för ett tag sedan. Ja och sedan kan det ju vara bra att vara där, har hoppat över några gympalektioner för att gå och träna med malin, får ut så mycket mer av träningen på gymmet. Jag ska i alla fall dansa till madonnas die another day, kommer bli grymt!
   Efter gympan ska jag in till stan och traäffa malin, som skippar gympan för att träna, vi ska gå in på gina och dinsko för att kolla på lite saker, jag kanske ska köpa något! Vi tar sedan spårvagnen till ica och köper lunch, går hem till mig och lagar lunchen. Vi ska nog hitta på något annat kul att göra till kvällen men vi ska i alla fall kolla på film, Malin sover över och sedan på lördgen är det nog lite plugg som gäller, men måste hitta på något kul också. Förresten på stdsbiblioteket i gbg finns det läxhjälp på måndagar, onsdagar och torsdagar från typ 17:35-19:35 eller nått sådant, tänkte dra dit på onsdag eftersom jag har nk prov på torsdagen. Man kan få hjälp med matte, kemi och fysik tror jag. Have a nice day!


Akta er för undersökning!!!



Idag när jag kom hem kollade jag som vanligt i brevlådan. Där fanns räkningar och lite reklam och en tidning från något bolag jag inte känner till. Jag tänkte att det kanske var till mamma eller pappa men när mamma kollade igenom posten såg hon att den var till mig. Va? men jag har ju inte beställt något. I tidningen finns även en faktura på 59 kronor, men varför ska jag betala den? tidningen är ju bara en plåga! Jag kollade på baksidan efter  ett telefonnummer och hittade kundservicenummret. När jag ringde var det en lång väntetid vilket förmodligen kostande mer än själva tidningen. Men så efter ett tag svarade dem och jag sa precis vad jag trodde, att jag för ett tag sedan varit med i en undersökning på nätet dä'r det stod om jag var intresserad av handarbete eller nått, jag klickade ja eftersom det kan intressera mig ibland, men vad jag inte visste var då att jag fick en tidning och en faktura hem. Hon skulle genast avbeställa prenumationen men vad skulle jag göra med den fakturan jag redan fått. Jag sa att jag hade fått en faktura som jag inte vill betala eftersom jag inte beställt tidningen medvetet. Hon sa då att hon ska skicka en ny fatura eftersom den gamla inte stämmer, så jag får betala det jävla telefonsamtalet och en ny fatura på 29 kronor, för vad?? INGET!!!!!


Mary-kate och Ashleys kollektion

Jag sitter framför Ophra och kollar på                                                 
Mary-Kate och Ashly's kollektion. Helt
underbara kläder som verkligen är annorlunda och passar den kvinnliga
formen. De pratar även om boken dem
har skrivit som herter "Influence". Jag gillar verkligen tvillingarna och
 deras kläder, de vågar vara annorlunda
och säga vad de tycker.


            
                                        

Ebba von Sydow

Ebba gör att veckorevyn blir mer än bara en tidning. Innan Ebba kom till veckorevyn var det ingen över 13 som läste tidningen. Nu läser många fler kvinnor tidningen, dock fortfarande inte vuxna. Tidningen har blivit klart bättre, men vad är det för rykten jag har hört, ska hon sluta där nu???


Du kommer bli kär...

Du kommer verkligen bli kär i de här låtarna. Dessa låtar lyssnar jag i pricip bara på haha.

http://www.youtube.com/watch?v=REnD9jn3Oz4

http://www.youtube.com/watch?v=wKkL0BEGAsg

http://www.youtube.com/watch?v=VgdDySHsuLc

http://www.youtube.com/watch?v=m3QSPyLD7gA

http://www.youtube.com/watch?v=QvdZpIoZrLc

http://www.youtube.com/watch?v=MViEM_Azx9c

http://www.youtube.com/watch?v=P7sl2ap9zZo

A little written story by me...

En annorlunda men kanske vanlig kärlek...

Här sitter jag, på bästa bänk och håller dig.

Här sitter jag, kall men glad, kysser dina läppar.

kosta vad det kosta vill utan hinder eller käppar

Utan dig, jag måste stå, ut med mig


Finns det hopp för en som mig att leva lyckligt utan dig

Finns det hopp för en som mig att klara mig, livet ut

Finns det hopp för en som mig att gå vidare utan slut

Finns det hopp att sluta älska dig för en som mig


Om natten, då jag krypa ner, en sista del av dig jag tar

På morgon när jag hoppar opp, inte ens en del jag har

Du får mig att sova gott men bättre har jag mått


En dag jag ska, steget ta, mot det jag en gång va

Jag lovar jag svär, att jag ska, det största steget ta

På måndag är det där, jag är, i AA gruppens atmosfär


Roliga historier..

Vi börjar med en klassiker, bellman, rysken och tysken

Det var en gång en rysk, en tysk och Bellman som var strandade på en öde ö. De fick varsin önskan och först ut var tysken som önskade att fick komma hem till sin familj. Vips, så var han borta. Rysken önskade också att få återse sin kära familj, och vips så var han också försvunnen. Bellman, som tyckte att det blev lite ensamnt på den öde ön, önskade att de andra kom tillbaka igen.

En liten vits
vilken är den bästa åldern för en finsk kvinna?

Sug o sex (26)

Dubbelt upp
- Vad heter du lille vän?
- Tom.
- Är det efter pappa?
- Nej, efter hans plånbok.

Romance
Efter att Pekka vart ute i det finska vinterkriget så återvänder han nu hem efter 2 år till sin fru Tarja.
Han bankar HÅRT mot dörren och Tarja springer dit för att se vem det är.
När hon frågar vem det är och Pekka svara att det är Pekka så blir hon alldels förtjust och säger att hon har saknat honom så otroligt mycket.
När Tarja frågar om detsamma så svarar Pekka:
- Vad fan tror du jag bankar med?
anynomos
vad bankar han med?
anynomos2
jaha, har har ju stånd den jäveln

Kopierat från diskussion på facebook...

Love my new, my new style my me..

Till skolan idag kände jag mig lite tråkig. Visst hade jag ett hårband med vita pärlor och en fin tröja. Men tröjan har jag använt hundra gånger och skorna var detsamma som varje dag. En ny jacka hade jag dock men om du kollar runt dig så ser du den överallt. Ja den nya jackan var från svea, en sån som alla har idag. Faktiskt skriver jag ett arbete om kläder just nu haha. Senare på kvällen skulle jag på teater som varje måndag. Jag kände för att piffa till mig lite. Jag tog min största t-shirt och en blå kofta från gina. Min skinnjacka från h&m och den fina pälsen till, hårbandet satte jag på ett annat sätt och plötsligt gick jag från geek till dramaqueen!!!


The oc best song..

Det här är en av de bästa låtarna från O.C. Den får mig att rysa!

New age

I skolan fick vi iadg en uppgift i religion där man skulle skriva typ någon new age sak eller nått. Jag och Malin valde att skriva om healing. Vi ska gå på healing om ett tag och typ prata om det. Healing är ju ett sätt att bota sjukdomar och mixa med energi. Förra gången jag var hos en healer sa han till mig att jag hade en otrolig hög energinivå. Många tror inte att healer kan göra så mycket men jag tror att de kan göra saker till viss del. Healing har en logik i sig som inte andevärlden har, medium. Att healing skulle fungra vis cancer och koma är något jag tror mycket på, det är i alla fall ett hopp, ett försök till framgång! Testa det!


det bästa ever

Det här klippet är det bäst jag sett på länge. Politiskt men ändå roligt. Att man kan få något så roligt ur något så allvarligt. Det här är vad jag kallar humor!


Love the fashion

Pälsjacka! Vad finns det mer att säga, det är det enda rätta, måste skaffa en men det är svårt att hitta någon alla e ju slut. Någon som vet vart man kan få tag i en? Ja jag gillar dem rättså korta, gärna i samma färg hela. Jag gillar inte när olika bitar är i olika färger. Såg en tjej på stan som hade en i minst 4 olika färger inte snyggt, här är exempel på snyggt!



                 

80-tals smink


Jag kollade på en video från cosmo där de visar hur man målar 80-tals smink. Det blev jättebra, ska försöka att få till det så det blir lika bra någon dag. Man börjar i alla fall med en enkel bas, rättså ljus. Sedan tar man ljusgrå eller silvrig ögonskugga och suddar ut den hela vägen upp till ögonbrynet. Man tar sedan svart ögonskugga precis runt ögonen och kajalpenna innanför ögonfransarna vid nedre delen av ögat. Läpparna fixar man med en läppenna, tättså mörk. Fixa till fina kanter och smeta ut lite mer  över hela läpparna. Ta sedan läppstift i samma färg, fördelaaktigt. För lite glans tar du på laääglans, antingen genomskinligt eller i samma färg som läppstiftet. Se bra ut puss!

Fredag kväll

Ja nu är det fredag, äntligen. Jag har varit och tränat i cirka en timme med Malin, har världens träningsverk. Jag håller på att packa inför resan imon, ska åka bil i tio timmar för att komma till mitt skidställe =). Men det är mycket bättre där än om man bara åker några timmar. Skulle gärna vilja åka till  tex sant anoton eller nått någon gång men just nu följer jga traditionerna och bydalen är definitivt en tradition, åkt dit en gång om året varje år i hela mitt liv. Ja men när jag kommer hem är det vanliga livet som gäller, alltså plugg, plugg och plugg eller förresten det är det ju över lovet också, aldrig får man vara ledig. Men jag ska i alla fall ha ett trevligt lov och hoppas detsamma för er! =)

Äckligt...

Jag såg på ett videoklipp på msn.se där en tjej hade fått köttäandebakterier. Hon var typ tvungen att amputera händena och benen men sedan kom de på en annan teknik så hon kan fortfarande ha kvar de. Jättesöt tjej men måste vara jobbigt att vara så sjuk!

Sista gången...

ja då var det sista gånen hos min pt. Idag gick vi igenom helt nya saker så jag ska kunna träna ensam i fortsättningen. Jag hade jätteroligt men det var väldigt jobbigt så nu är jag helt slut, men självklart ska jag träna imon igen haha..

Try my love

Min absoluta kärlek är självklart I.D puder. Jag använder det hela tiden och det finns ju en massa bra paket och så. Idag köpte jag ett paket med tre borstar och fyra olika puder. Jättebra och prisvärt också. Ja det finns ju allt från läppglands till brownser. Man kan använda det på sommaren också för uv ljuset går igenom sminket. Det är precis som att inte ha något smink på sig fast snyggare.


Är de lika???

Jag tycker dessa killar är lika vad tycker ni??





Träna hela veckan

Ja imorgon ska jag träna med min pt, sista gången faktiskt. Jag har nog inte lärt mig  särskilt mycket men jag har verkligen kommit igång med träningen.  Imorgon ska jag som sagt träna och sedan ska jag träna på fredag också, sen är det ju skidåkning i en hel vecka... ojojoj... ja men sen efter skidåkningen har jag bestämmt mig för att minst träna 2 gånger per vecka, behöver det. Man måste jubörja redan nu inför bikinisäsongen hahaha...

Glass lass

Nu sitter jag och kollar på Joey och har fixat världens lass med glass, men det har smält nu på grund av min varma chockladsås =)


Snö, snö och mer snö

Just nu snöar det i göteborg. Kanske inte är så roligt imorgon bitti, då man går till skolan i ett lager av snö, man blir bara blöt om fötterna. Och sen när det blir slask, ja då är det bara ännu värre,. Men just nu njuter jag av snön på gatan, det ser så frifullt ut!







hahaha har börjat lyssna på!

Jag har börjatr lyssna på crazy frog igen. Man har nästan glömt bort den men så kollade jag lite på youtube och deras musikvideos är ju så grymma, kolla på den här till exempel...

Hittade en grym..

Hittade en grym låt idag när jag kollade runt lite på youtube, bilden är dock lite utmananade.

Fulaste tjejen i världen



Jag tror att det här är den fulste tjejen jag någonsin har sett, håller ni inte med mig? Hon måste ha gjort någon operation eftersom näsan är så lite, "vemnästa". Så man lär sig en läxa av bilden, plastikoperera er aldrig!


Dansa =)

I skolan hade vi förra året ett projekt i gympa där vi skulle hitta på en dans och visa upp den för klassen. Min grupp hann tyvärr inte visa upp  så jag ska göra en ny dans och visa upp min egen dans för läraren. Jag hade först tänkt att dansa till låten infinity men ändrade mig sedan efterom jag tycker madonnas " die another day" är en bättre låt att dansa till. Lyssna på den!

Vem är sötast..

Ett va mina favoitprogram är definitivt "one tree hill". Jamie är så söt att han slår alla bebisar i heeeela världen. Han är cool och om man inte vet hur gammal han är så skulle man i mognadsgrad kunna tro att han var över tjugo. Lilla killen höll ju på att dö en gång, jag bara satt och grät hela tiden, men sedan blev jag sur hahaha fattar inte varför, typ omvänd psykologi eller nåt. På bilden nedan ser du ett klipp med Jamie...

Jag ser fram emot...

Denna veckan är väldigt slapp trots att det är veckan innan lovet. Jag har bara en skrivuppgift i religion som redan är klart, men jag ska kolla igenom den och lite så. Måste börja packa innan jag ska till Bydalen. Åker tidigt på lördag morgon, tar ca tio timmar så vi brukar packa upp bilen ordentligt med film och allt. Annars har jag inget för mig nu innan fjällen, men då har jag ju extra mycket tid till att skriva här, =)

Kolla in bloggen

Den här bloggen läser jag varje dag, jätteroligt! =)  isasstyle

Knight Rider

Jag såg det för första gången i onsdags. När jag såg trailen fattade jag inte alls vad det handlade om. jag började kolla på det och blev helt fast, en bil som tänker som en agent. Bilen är grymt cool och tål alla sorts skador. Den har värmekamera  och en massa andra extrema funktioner, jättehäftig serie, tror jag ska se den på onsdag igen...


Ja kul!

Matteprov i morgon, inte så kul. Jag har pluggat jättemycket och har nu bara en sak kvar att förstå, symmetrilinjen. Men jag har kollar igenom hela boken och frågat hur många som helst, fattaqr fortfarande inte. Men jag hoppas det är det enda jag inte kan så det går hyfsat på provet i alla fall..

Lite bilder jag tagit...






Bravo, äntligen kom hon ihåg!

Jag går i retorik på måndagar och vår lärare har den regeln att om mobilen ringer så måste man ta med sig bullar till skolan. Självklart samma lektion ringer hennes egen mobil. Hon sa att hon skulle ta med sig bullar men har glömt det några gånger. Idag tog hon med sig kakor och bullar mums, se hur gott  det ser ut...


Målade..

Igår kväll målade jag mina naglar i en cool färg, kände att den tråkiga vintern behövde lite färg. Det blev typ ceriserosa (se bild). Dock är naglacket lite klumpigt och inte så bra men jag köpte det jku på kicks för 30 kr så vad förväntar man  sig?




Fick konstigt sms..

I morse vibrerade min mobil och jag kollade sms:et. Det var en kille som jag inte pratat med på ett tag, har frågade typ om min kväll och så och jag bara va?? jag har ju inte pratat med han på evigheter. Och sedan typ tacka han för sms:et. Då kom jag på va det va. Min komis satt ju och sms:a med min mobil på kvällen och tydligen har hon skrivit något, vilket jag fortfarande inte vet vad, men det var inte så kul som det låter..

Annorlunda kväll...

Ja det kan man säga om gårdagen. Jag visste ju inte riktigt vad jag skulle hitta på, men Josse kom hit i alla fall och vi pratade sedan med Mimmi som var påväg till en Fanny. Vi gick också dit och kände typ ingen men det var rätt trevligt i alla fall. Efter ett tag kom det en kille och när alla gick så hade vi tänkt att träffa en kompis till mig men vi gick istället med den här killen hem till hans kompis och hade trevlig kväll tills vi märkte att vi skulle vara hemma om 10 minuter, fick lite panik. Snacka om att klockan var lite mkt hahah.

RSS 2.0