Gott som är nyttigt, kan det bli bättre

På hemsidan Sund.nu finns jättegoda maträtter och snacks. Klicka här för att komma till sund.nu. Här är några exempel på resept:

Detta receptet har jag provat: betyg 4/5
Limekyckling med tomat & avokadosalsa
Fotograf: Marcus Borgenvik
Limekyckling med tomat & avokadosalsa

Antal portioner: 4

Snittbetyg: 2,9


Ingredienser:
2 tomater 2 avokado 150 g fetaost 400 g Kycklingfilé 1 lime 1 näve basilika 3 msk olivolja svartpeppar

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i stora strimlor. Finhacka basilikan och blanda den med större delen av olivoljan samt saften från en limefrukt. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå svalt i 30-60 minuter. Skär och hacka tomaterna. Ta bort skalet och kärnan från avokadon och skär den i cm stora bitar. Skär fetaosten i kuber om cirka en halv cm. Blanda tomaterna, avokado och fetaost i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja samt krydda lite med svartpeppar och salt. Stek kycklingen i cirka 1/3 av marinaden cirka 4 minuter på varje sida. Skär i en bit för att se att kycklingen inte är rosa inuti. När sedan kycklingen är färdigstekt, häll ner sista delen av marinaden i pannan och "fräs" av kycklingen.

Energifördelning:
Kcal/portion: 638 GI: Mycket lågt   Fett 42g, protein 60g, kolhydrater 6g.   E% fett: 59 E% protein: 37 E% kolhydrater: 4  



Rostade rotfrukschips i ugn

Antal portioner: 2

Snittbetyg: 3


Ingredienser:
2 morötter
2 palsternackor
2 rödbetor
1 bit rotselleri

Gör så här:
Sätt ugnen på ca 175 grader. Skala rotfrukterna, fortsätt sen att göra strimlor eller skär tunna skivor med kniv. Lägg strimlorna/skivorna på smörpapper på en plåt. Rosta i ugnen cirka 20 -25 minuter, titta till dem lite nu och då så det inte bränns vid. Lägg sedan chipsen i en skål och spraya på olja och salta efter smak. Man kan också krydda med spiskummin eller curry.

Energifördelning:
Kcal/portion: 107
GI: 107   Fett 1 g,
protein 3 g,
kolhydrater 21 g.  
E% fett: 8 E% protein: 12 E% kolhydrater: 80

Lyssna på...

Lyssna på den här jättegrymma låten. Belinda skriver mest på latin men några låtar är på engelska. Jag tycker faktiskt att den här låten är den enda av hennes låtar
som är bra! Men den här är GRYM!!! 

RSS 2.0